Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Γερμανία -Αυτή είναι η 18χρονη που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από 30 λαθρομετανάστες

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, η νεαρή κοπέλα περικυκλώθηκε από συμμορία και δέχτηκε σεξουαλική επίθεση
Η γερμανική πόλη Κολωνία θεωρείται απαγορευμένη ζώνη για τις γυναίκες, όπως τονίζει η 18χρονη κοπέλα που δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από περίπου 30 άνδρες την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Η νεαρή, που παρουσιάστηκε μόνο με το όνομα Μισέλ, είπε στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο N-TV ότι όσοι της επιτέθηκαν περικύλωσαν την ίδια και μια ομάδα από έντεκα φίλες της κατά τη διάρκεια των εορτασμών του νέου έτους την προηγούμενη εβδομάδα, τις παρενόχλησαν σεξουαλικά και, στη συνέχεια, έκλεψαν τα πράγματά τους.
Οι ισχυρισμοί της Μισέλ ήρθαν στο φως τις ίδιες ημέρες που η αστυνομία και το διοικητικό συμβούλιο της πόλης παραδέχτηκαν ότι το κέντρο δεν είναι πλέον ασφαλές για τις γυναίκες, εφόσον έχουν γίνει επανειλημμένα αναφορές για συμμορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που τις πλησιάζουν συστηματικά, ενώ έχει γίνει και τουλάχιστον μία επίσημη αναφορά βιασμού.
Περιγράφοντας την εμπειρία της, η Μισέλ είπε: «Γύρω στις 11 το βράδυ, βρισκόμασταν στο κεντρικό σταθμό του τρένου και θέλαμε να πάμε να δούμε τα πυροτεχνήματα. Τότε, ήταν η πρώτη στιγμή που καταλάβαμε ότι όλοι αυτοί οι άνδρες βρίσκονταν τριγύρω μας».
«Καταφέραμε να πάμε στον καθεδρικό ναό και, στη συνέχεια, θέλαμε να πάμε κοντά στο μουσείο Ludwig, ώστε μαζί με τον κόσμο που θα είχε συγκεντρωθεί εκεί να παρακολουθήσουμε τους εορτασμούς δίπλα στο ποτάμι. Αλλά, ξαφνικά, περικυκλωθήκαμε από μια ομάδα 20-30 ανδρών», συμπλήρωσε.
Η Μισέλ είπε στο N-TV ότι οι φίλες της, τρομοκρατημένες, ένωσαν τα χέρια για ασφάλεια, αλλά οι άνδρες ήταν γεμάτοι θυμό και προσπάθησαν να τις σπρώξουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Όταν αυτό απέτυχε, άρχισαν να τις παρενοχλούν σεξουαλικά και να κλέβουν αντικείμενα από τις τσέπες τους, όπως κινητά τηλέφωνα.
Προσσπαθώντας να αφήσουν πίσω τους το περιστατικό, οι νεαρές κοπέλες συνέχισαν τη βραδιά τους, αλλά αργότερα έπεσαν πάνω σε μια άλλη ομάδα ανδρών που έριχναν βεγγαλικά ο ένας στον άλλο κοντά στον σταθμό της Κολωνίας. Σπρώχνοντάς τους για να πλησιάσει στην πλατφόρμα, η Μισέλ έχασε τις φίλες της και συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει και το τελευταίο τρένο. Κι έτσι, μόνη της, χρειάστηκε να ξαναπεράσει από το πλήθος για να διανύσει με τα πόδια την απόσταση πέντε χιλιομέτρων μέχρι το σπίτι της.
Οι αποκαλύψεις της Μισέλ ήρθαν μόλις λίγες ώρες αφότου η δήμαρχος της Κολωνίας, Judith Wolter, είπε στους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο της πόλης – και κυρίως, γύρω από το σταθμό, τον καθεδρικό ναό και τις τράπεζες – τονίζοντας ότι δεν πλέον ασφαλές για τις γυναίκες. Είχε προσθέσει, μάλιστα, ότι το επερχόμενο καρναβάλι στην πόλη εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους.
Τουλάχιστον 118 γερμανίδες γυναίκες έκαναν αναφορά στην Αστυνομία για σεξουαλική παρενόχληση μόνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Αντίστοιχα περιστατικά καταγράφηκαν, επίσης, στο Αμβούργο και τη Στουτγάρδη.
Τα θύματα τέτοιων επιθέσεων ήταν κυρίως γυναίκες έφηβες ή περίπου 20 ετών με τους αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι οι άνδρες φαίνονταν από την εμφάνιση τους να είναι από τη Μέση Ανατολή ή τη βόρεια Αφρική.
Κι αυτό έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση στη Γερμανία όπου πολλοί ντόπιοι επιρρίπτουν την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις στον μεγάλο αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν φθάσει στη χώρα τους τελευταίους 12 μήνες.
Χθες το βράδυ, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Κολωνίας, κατηγορώντας έντονα την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για αυτές τις σεξουαλικές επιθέσεις, εφόσον επέτρεψε σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που ζητούσαν άσυλο να μπουν στη χώρα μέσα στο 2015. Μια γυναίκα διαδηλώτρια κρατούσε ένα πανό που έγραφε: «Κυρία Μέρκελ, τι κάνετε; Αυτό είναι τρομακτικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...