Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ‏

Η κυβέρνηση μας όφειλε από τη πρώτη στιγμή  της  παράνομης  εισβολής  του barbaros και των πολεμικών πλοίων της τουρκίας στη Α.Ο.Ζ.  μας,  να ζητήσει  
από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιβολή κυρώσεων  προς τη Τουρκία, ούτως  ώστε να  δημιουργήσουμε συνθήκες εμποδίων για να πληρώσει βαρύ τίμημα για  τις αποφάσεις της, εναντίον της μικρής μας Πατρίδας.

Σ’αυτή τη περίπτωση η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα γιατί αδυνατούν να το πράξουν;  Οφείλουν να δώσουν σαφείς εξηγήσεις στο Λαό μας. Γιατί δεν είναι προστάτες των συμφερόντων της Πατρίδας μας; Για ακόμα μια  φορά μας υποδεικνύουν  την υποκριτικότητα τους και τα πολύ σοβαρά  θεληματικά τους λάθη, για να χαϊδεύουν τ’αυτιά  της  Τουρκίας  και  δεν αντιδρούν  στις απειλές   των  τούρκων χρησιμοποιώντας  τα όπλα αυτά που  διαθέτουμε μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας λένε...καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε ότι. .. δεν  διαθέτουμε πολεμικά πλοία  και κανονιοφόρους!!
Η ίδια ακριβώς  περίπτωση με τη Ρωσία  μια μικρή  Κύπρος άναψε το πράσινο φως  εναντίον  της φίλης  μας  χώρας  για επιβολή κυρώσεων.  Γιατί η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη έμεινε απαθής και αμέτοχη εναντίον της Τουρκίας και δεν προχωρεί να το πράξει;
Πολλά τα ερωτηματικά μα και καυτά και φέρουν ακέραια την ευθύνη και κυβέρνηση και  δημοκρατικός συναγερμός και το συγκυβερνών ΑΚΕΛ που έβγαλε   στην εξουσία τον κ. Αναστασιάδη γιατί συγκλίνουν οι απόψεις τους στο Κυπριακό  για λύση με Δ.Δ.Ο. που δεν θα το πετύχουν ποτέ, μα ποτέ, όσο και να προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο.     
Είναι πολύ γνωστή η στάση  του κυβερνώντος κόμματος  και της  κυβέρνησης   έναντι των συμφερόντων των τούρκων, όπως π.χ σχέδιο Ανάν, κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη –Έρογλου  11ηςΦεβρουαρίου,  και ενίσχυση των τουρκικών θέσεων για διαμελισμό της Κυριαρχίας μας και κατάλυση της  Κυπριακής  μας Δημοκρατίας. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, δυστυχώς.
1ον   Θα πρέπει να ζητήσουμε άμεσα, συνέχιση παγώματος των ενταξιακών δια πραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας.
2ον     Τερματισμό της χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων προς τη Τουρκία.      
3ον      Για  τυχόν  επανέναρξη  του  διαλόγου προς επίλυση του Κυπριακού, να
συντρέχει ο όρος και οι συμφωνίες που η Τουρκία υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ενωση,  όπως αναγνώριση της  Κυπριακής  Δημοκρατίας και άνοιγμα λιμανιών και εναέριου  χώρου της Τουρκίας,  δέσμευση  οριστικής  αποχώρησης από την  Α.Ο.Ζ μας,  συμπεριλαμβανομένου και της χρήσης ΒΕΤΟ  ως ύστατο όπλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είναι πολλά τα θεληματικά τους λάθη και οι  θεληματικές  τους  παραλείψεις και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πλέον να διαχειρίζονται το Εθνικό μας θέμα και  τα  οικονομικά  συμφέροντα της  Πατρίδας  μας  και του Λαού  μας,  γιατί ωρίμασε ο καιρός τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, κινήματα και  Λαός  μαζί  να  καλέσουν  τον πρόεδρο  Αναστασιάδη  σε  άμεση  παραίτηση   και  προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τη Σωτηρία και προκοπή της Πατρίδας μας,  

Με Εκτίμηση

Αριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...