Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία για τον Γρίβα και την θρυλική "Ομάδα Χ" στην Λεμεσό

Ομιλία για τον Γρίβα και την Θρυλική «Χ» στην Λεμεσό
Στα Πολιτικά Γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Λεμεσό έγινε μια ιστορική ομιλία για τα Δεκεμβριανά του '44 και την οργάνωση «Χ».
Προτού αρχίσει η κεντρική ομιλία, ο υπεύθυνος της Επαρχίας Λεμεσού, Χαράλαμπος Μεσαρίτης, προέβη σε ανακοινώσεις και σχολίασε την επικαιρότητα, ενώ αναφέρθηκε στα απανωτά σκάνδαλα που αφορούν τον παραιτηθέντα Δήμαρχο, αλλά και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο της Πάφου, που για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, υπό τον φόβο των Εθνικιστών, δεν υποβάλλει σύσσωμο την παραίτησή του.

Επίσης, τόνισε την δυναμική που έχει αποκτήσει το Εθνικιστικό Κίνημα στην Πάφο, με αποκορύφωμα την δυναμική παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έξω από το Δημαρχείο.  
Ακολούθως, ο συναγωνιστής Στράτος Καρανικολάου έκανε μία ενδιαφέρουσα ομιλία, σχετικά με την ηρωική ομάδα «Χ», που ίδρυσε ο αδιαφιλονίκητος της ηγέτης, Γεώργιος Γρίβας.
Η Εθνικιστική οργάνωση «Χ», ιδρύθηκε το 1941 για να καταπολεμήσει την Γερμανική κατοχή και στην συνέχεια την κομμουνιστικοποίηση της Ελλάδας, ενώ δρούσαν οργανωμένα και αποτελούσαν την πραγματική Εθνική Αντίσταση της εποχής. Για αυτό τον λόγο οι εθνοπροδότες της αριστεράς προπαγάνδιζαν πως η ομάδα «Χ» συνεργαζόταν με τους Γερμανούς, για να μειώσουν την ανταπόκριση που είχε στην Ελληνική κοινωνία.
Το 1944 και την αποχώρηση των Γερμανών οι κομμουνιστές αναθαρρεύουν και επιθυμούν να επιβληθούν στην Ελλάδα. Την 3ηΔεκεμβρίου κάνουν μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο των Αθηνών και δεν αργεί να ξεκινήσει μάχη ανάμεσα στους χιλιάδες κομμουνιστές και κάποιες δεκάδες Χιτών. Η περιοχή του Θησείου μετατρέπεται σε απόρθητο φρούριο, με επίκεντρο το σπίτι του Αρχηγού Γρίβα.
Οι μάχες στο κέντρο των Αθηνών ήταν πολλές και σκληρές, όμως μετά από μέρες αλλεπάλληλων μαχών, οι κομμουνιστές ηττήθηκαν, χάρη στην αυτοθυσία των γενναίων Εθνικιστών. Ο φόρος αίματος της ομάδας «Χ» ήταν πολύ βαρύς, με πολλούς νεκρούς στο πεδίο της τιμής, όπου άφησαν την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για την Ελευθερία της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...