Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συμπλοκή Πεύκης: Δέχθηκε 3 σφαίρες εξ επαφής κατάστηθα κι έζησε!


Σοκαριστικές λεπτομέρειες από την συμπλοκή των αστυνομικών με τους τρομοκράτες στην Πεύκη την Πέμπτη 18 Μαίου 2011, φέρνει το defencenet.gr στο φως της δημοσιότητας από το αρχικό πόρισμα της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος ο ένας από τους δύο αστυνομικούς δέχθηκε εξ επαφής (!) τρείς σφαίρες στο στήθος από το 9άρι πιστόλι Glock του 21χρονου Θεόφιλου Μαυρόπουλο και η επιβίωσή του χαρακτηρίζεται ως "θαύμα", παρά το γεγονός ότι φoρούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο (ολλανδικό Dyneema®) το οποίο πρώτη φορά "δοκιμάστηκε" σε τέτοιες συνθήκες συνεχών βολών στο ίδιο σημείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την δύναμη των τριών βολών που δέχθηκε κατάστηθα πετάχθηκε σε απόσταση δύο-τριών μέτρων.


Ας δούμε ολόκληρο το σκηνικό που καταδεικνύει πόσο δύσκολη έχει γίνει η επίβίωση στη ζουγκλά των μεγάλων πόλεων:
Οι δύο αστυνομικοί τον Μαυρόπουλο για συνήθη έλεγχο. Ο Μαυρόπουλος έκανε πως έπιανε το πορτοφόλι του αλλά αντί για ταυτότητα τράβηξε ένα Glock των 9 χλστ. οπλισμένο (δηλαδή με σφαίρα στη θαλάμη, το κόλλησε επάνω στο στήθος του ρπώτου αστυνομικού και με απόλυτη ψυχραιμία πίεσε συνεχόμενα 3 φορές τη σκανδάλη στο ίδιο σημείο!
Η κρούση των τριών βολίδων στο στήθος του τίναξε τον αστυνομικό 2-3 μέτρα μακριά στο δρόμο και τον έριξε κάτω.
Αστραπιαία, ο κακοποιός στρέφει το πιστόλι και πυροβολεί 2 φορές σημαδεύοντας τον δεύτερο αστυνομικό. Η πρώτη σφαίρα περνάει "ξυστά" από το λαιμό του αστυνομικού τον τραυματίζει ελαφρά, αλλά η δεύτερη σφαίρα τον κτυπάει αριστερά στο επάνω μέρος της λεκάνης, αποκόβει μέρος του οστού της λεκάνης και προκαλεί μεγάλο τραύμα κατά την έξοδό της στην πίσω πλευρά του σώματός του, χωρίς ωστόσο να βλάψει αρτηρίες ή ζωτικά όργανα.
Και ο δεύτερος αστυνομικός σωριάστηκε στο έδαφος, βαριά τραυματισμένος, χωρίς να προλάβει να ανταποδώσει τις βολές. 
Το χρονικό διάστημα των 2-3 δευτερολέπτων που κράτησε η εμπλοκή με τον δεύτερο αστυνομικό, ήταν αρκετά για τον πρώτο που είχε επιβιώσει λόγω του αλεξίσφαιρου γιλέκου παρά τις τρεις σφαίρες που είχε δεχθεί στο ίδιο σημείο, να τραβήξει το δικό του όπλο και όπως ήταν πεσμένος στο έδαφος στόχευσε στον τρομοκράτη και κατάφερε να τον πετύχει δύο φορές και να τον ακινητοποιήσει, ενώ αυτός προσπαθούσε να απομακρυνθεί.    
Η σύλληψη απέδειξε ότι ο νεαρός κακοποιός Θεόφιλος Μαυρόπουλος συνδέεται με την Οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Στο βαλλιστικό τμήμα της ΕΛΑΣ έχουν μείνει άφωνοι από την αντοχή του γιλέκου σε τρία απανωτά κτυπήματα εξ επαφής το οποίο φαίνεται ότι οφείλει την αντοχή του σε ένα νέας γενιάς αντιβαλλιστικό υλικό από ίνες πολυαιθυλενίου, που είχε αρχικά κατασκευαστεί για εφαρμογές διαστημικού υλικού.
Πάντως μετά και από αυτό το περιστατικό καταδείχθηκε ότι η εκπαίδευση των αστυνομικών, κυρίως των μονάδων που είναι καθημερινα στο δρόμο και σε μια διαρκή αστική μάχη, είναι πολύ χαμηλότερη της προσδοκούμενης και ήδη η ηγεσία της ΕΛΑΣ μελετά τρόπους άμεσης βελτίωσής της.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...