Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

“Μπουταρείων καμωμάτων” συνέχεια… ΑΡΝΗΘΗΚΕ να παραστεί στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων!


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονικέων κ. Μπουτάρης δεν παρέστη στην εκδήλωση της 19η Μαΐου 2011, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, αν και είχε προσκληθεί. Σε σχετική στιχομυθία που διημείφθη μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδη, διαμαρτυρόμενος για την απουσία του Δημάρχου, από εκδήλωση στην οποία παρέστησαν δεκάδες χιλιάδες πολιτών, ο Μπουτάρης απήντησε: «Δεν συμμετέχω σε διασπαστικές κινήσεις»!

Μην τρίβετε τα μάτια σας, διότι ορθώς διαβάσατε: «Διασπαστική κίνηση» θεωρεί ο εθνομηδενιστής και τουρκολάτρης Μπουτάρης την ημέρα Μνήμης του ξεκληρίσματος του πιο βασανισμένου και καταπιεσμένου από την τουρκική βαρβαρότητα ελληνικού φύλου (ενώ λίγες ημέρες πριν, είχε δηλώσει από την Κωνσταντινούπολη, ότι θεωρεί «ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ»!).
 Στις 24 Μαΐου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, απέστειλε στον κ. Μπουτάρη, επιστολή διαμαρτυρίας, όπου επισημαίνονται τα εξής: «(…..) Αισθανόμαστε μάλιστα την ανάγκη να σας ενημερώσουμε (σημ. για την επιτυχία της εκδήλωσης) διότι παρά τα όσα είχαμε συμφωνήσει στην από κοινού μας συνάντηση πριν από ένα μήνα, δεν παρέστητε τελικώς για να απευθύνετε χαιρετισμό στην εκδήλωσή μας επιπροσθέτως δε, δεν γνωρίζουμε την τύχη της δικής σας πρότασης για μετονομασία κεντρικού δρόμου της πόλης σε οδό 19ης Μαΐου. (……). Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, είμαστε υποχρεωμένοι από την ιερή παρακαταθήκη των 353.000 αθώων θυμάτων του ποντιακού ολοκαυτώματος και γενοκτονίας να είμαστε κάθετα και ριζικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια οποιουδήποτε να αγιοποιήσει το σφαγέα των προγόνων μας Μουσταφά Κεμάλ. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να διευκρινίσετε τις δηλώσεις σας. Θα παρακαλούσαμε να αντιληφθείτε ότι αυτό δεν αποτελεί στοιχείο προσωπικής εμπάθειας προς οποιονδήποτε αλλά έσχατος όρος αυτοσεβασμού τριών εκατομμυρίων Ελλήνων ποντιακής καταγωγής σε όλο τον κόσμο.»
Με την ως άνω επιστολή ζητούν, επίσης, την παραχώρηση της Πλατείας Αγίας Σοφίας για την κεντρική πανελλαδική εκδήλωση μνήμης της 19η Μαΐου 2012, έτος που η Θεσσαλονίκη θα εορτάσει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό. Ο Μπουτάρης, πάντως, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε δηλώσει ότι «δεν θα δώσω την Πλατεία σε κανέναν την άλλη χρονιά»…….
Τα σχόλια τα δικά μας είναι περιττά. Γιατί είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η προκλητική και δουλική συμπεριφορά του ως άνω Δημάρχου είναι καλά μεθοδευμένη, μιας και η σκόπιμη υποβάθμιση και απόκρυψη της Γενοκοκτονίας εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, εντάσσεται στο σχέδιο αφελληνισμού της Θεσσαλονίκης και προώθησης της Τουρκίας στην ΕΕ….
Ερωτούμε και εμείς τον ως άνω τουρκόφρονα Δήμαρχο: οι κατά καιρούς (ανθελληνικές) δικές σας πράξεις και δηλώσεις «αλληλεγγύης» στα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος δεν αποτελούν «διασπαστική κίνηση»; Εκτός, βέβαια, αν έχετε πάθει …..επιλεκτική αμνησία (η εντατική οινοποσία θα φταίει, μάλλον) και λειτουργείται, τόσο υβριστικώς, βάσει αυτής!
ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ, ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ… ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ: ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ!
Από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...