Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ JOBBIK


Σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με το δήθεν εθνικιστικό Ουγγρικό κόμμα JOBBIK, το οποίο τώρα κάποιοι ανακάλυψαν, οφείλουμε να τονίσουμε πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχε ήδη στείλει την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας με τίτλο: "They must be Jobbing" (κάντε κλικ για δείτε το άρθρο μας) από τις 17 Απριλίου 2011.

Με την παραπάνω ηλεκτρονική παρέμβαση καταγγείλαμε σε όλα τα Ευρωπαϊκά Εθνικιστικά Κινήματα, στους φιλικά προσκείμενους Ευρωβουλευτές αλλά και στο ίδιο το JOBBIK  την απροκάλυπτα φιλοτουρκική στάση του.

Παράλληλα δημοσιεύσαμε την ίδια επιστολή και στο FACEBOOK των Ούγγρων με αποτέλεσμα, βέβαια, την διαγραφή μας. Αξίζει να σημειώσουμε πως στον συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης γράφουν περισσότεροι τούρκοι από ότι Ούγγροι!

Να τονίσουμε όμως ότι από πολύ παλαιότερα, τοΕθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)έκρουε το κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο «εθνικιστικό» κόμμα.

Πρώτοι ήμασταν εμείς που καταδείξαμε την φιλοτουρκική τάση του συγκεκριμένου κόμματος με δύο άρθρα στην ιστοσελίδα μας με τίτλο: «ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΟΥΓΓΡΙΚΟ JOBBIK;» στις20 Απριλίου 2010, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου 2010 ειδοποιήσαμε για την αλλαγή πλεύσης των Ούγγρων, στο άρθρο με τίτλο: «Η ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ JOBBIK»


Το JOBBIK δεν αποτελεί εθνικιστικό κίνημα, παρά μόνο παρουσιάζεται σαν τέτοιο για ψηφοθηρικούς σκοπούς και μόνο. Κανένα από τα εθνικιστικά κινήματα δεν αποδέχεται την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε σχέση θέλουν να έχουν, αφού η Τουρκία και ο τουρκικός λαός δεν αποτελεί Ευρωπαϊκή χώρα και Ευρωπαϊκό λαόΝα θυμίσουμε κατά διαστήματα τις δηλώσεις από τα εθνικιστικά κόμματα τα οποία συνεργαζόμαστε άψογα, τις δηλώσεις τους κατά της Τουρκίας.

Υ.Γ. Να σημειώσουμε δε, ότι το Jobbik, δεν υπήρξε ποτέ στις λίστες επαφών μας με τα Ευρωπαϊκά εθνικιστικά κινήματα, αφού από παλιά είχαμε τις επιφυλάξεις μας, και στο τέλος δικαιωθήκαμε.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...