Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ


Μετ’ εκπλήξεως αλλά και με πόνων ψυχής, άκουσα στο δελτίο ειδήσεων του Ρ.Ι.Κ. Της 15ης Μαΐου, τον Αν. Κυπριανού να λέει εκείνον το αντεθνικώτατον και προσβλητικών για κάθε Έλληνα, ότι προτιμά για πρόεδρων τουρκοκύπριον αριστερόν παρά Ελληνοκύπριον δεξιόν. Μετά την τοποθέτηση του αυτήν ως ήτο φυσικόν, όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ αντέδρασαν έντονα, και αντί ο Αν. Κυπριανού να βγει και να ζητήσει συγνώμη από τον λαών, έπραξε εντελώς το αντίθετο. Εθεάθη και πάλιν στο δελτίο ειδήσεων του Ρ.Ι.Κ. της 17-5-2011 να δικαιολογεί την επαίσχυντη πράξιν του, και με άκρατων μίσος να επιτίθεται κατά του προέδρου του ΔΗΣΥ, κατηγορώντας τον ότι συνταυτίστηκε με την άκραν δεξιάν.
Φαίνετε, ότι ο Α. Κυπριανού θα έχει πάθει ψύχωσιν με την άκρα δεξιάν, γι' αυτό και τη έχει μονίμως στο στόχαστρο του, κατηγορώντας την συνεχώς με ψευδή επιχειρήματα, ξεχνώντας ότι αυτοί που την αποτελούσαν είναι εκείνοι που επολέμησαν και εθυσιάσθησαν κατά τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. που το ΑΚΕΛ τότε κατεπρόδωσεν. Ξεχνά ότι είναι αυτοί που σχεδόν στο σύνολο τους απετέλεσαν τες μονάδες των ηρωικών εθελοντών αγωνιστών του 1963-64, που σχεδόν άοπλοι αντιμετώπισαν αποτελεσματικά, την σχεδιασθείσαν από την Τουρκίαν ανταρσίαν, σώζοντας την Κυπρ. Δημοκρατία από βέβαιον διάλυσην. Στον τραχύν και δύσκολων εκείνον αγώνα το ΑΚΕΛ έλαμψεν και πάλι δια της απουσίας του!

Ομοίως άπαντες οι επίστρατοι ως και πολλοί ηλικιωμένοι της άκρας δεξιάς με την διαταγή για γενικήν επιστράτευση, προθύμως έσπευσαν και επλαισίωσαν τες μονάδες της Ε.Φ., κατά την βάρβαρην Τουρκική εισβολήν, εν αντιθέτει με τους ΑΚΕΛΙΣΤΕΣ που με διάφορα προσχήματα, έναν εκ των οποίων το (ας πάνε, η ας έλθουν τσιοίνοι που τα καμασην), προσπαθούσαν να αποφύγουν την στράτευσην!.

Άφησα τελευταίον το πραξικόπημα για το οποίον εσείς κατηγορείτε ασύστολα την άκραν δεξιάν, και κατ’ επέκτασιν το σύνολο της δεξιάς, ότι διενεργείθην από αυτούς, με επακόλουθον την εισβολή των Τούρκων στην πατρίδα μας τον Ιούλιο του 1974. Το επιχείρημα σας αυτό που είναι ψευδέστατον κατερρίφθην σαν χάρτινος πύργος από τες δηλώσεις ΕΡΤΟΓΑΝ που έγιναν τον παρελθόντα Φεβρουάριον, που και εσύ κ. Άντρο Κυπριανού όπου μετά του στελέχους του ΑΚΕΛ Γ. Λουκαϊδη κατακεραυνώσατε, επειδή εσκεμμένα ξεχνάτε εκείνα που δεν σας συμφέρουν, παραθέτω για τρίτην φοράν τες δηλώσεις σας, για να μάθει ο Κυπ. Λαός πόσο υποκριτική και ψεύτικη είναι η πολιτική σας. Ιδού ακολούθως τι δηλώσατε «Ειδικότερα η δήλωση του ότι η Κύπρος έχει στρατιγικήν σημασίαν για την Τουρκίαν, επιβεβαιώνει και με επίσημο διακηρυγμένο τρόπον, τα πραγματικά κίνητρα της. Η κυνική αυτή ομολογία αναιρεί πλήρως τις όποιες δικαιολογίες και προσχήματα που η Τουρκία προέβαλε διαχρονικά κ.τ.λ.», επ΄ αυτού σας παρακαλώ και πάλιν και ελπίζω τούτην την φορά να μου απαντήσετε, πείτε μας κ. Κυπριανού ποιόν είναι το ορθόν αυτό που μας λέτε εδώ και δεκαετίες, ότι δηλαδή το πραξικόπημα έφερεν την εισβολή, ή αυτό που μας είπεν ο ΕΡΤΟΓΑΝ τον Φεβρ. του 2011, ότι δηλαδή, η Τουρκία ήλθεν δια στρατιγικούς λόγους στη Κύπρον!,εμπρός λοιπόν πέστε και μια φορά επιτέλους την αλήθεια.

Τελειώνω το άρθρον μου και με σύντομον σχόλιον για την καταπληκτική δήλωση του Αν. Κυπριανού που μας είπεν ότι είναι Ελληνοκύπριος και ότι νοιώθει υπερήφανος για την καταγωγή του. Πώς μπορεί ένας υπερήφανος Ε/Κ να δηλώνει Αν. Κυπριανού ότι έχει αδέλφια του τους Τ/"Κ" που εσφάγιαζαν τον Κυπρ. Λαόν τα τελευταία 57 χρόνια αλήθεια πως ;

Τέλος πως μπορεί ένας υπερήφανος Ε/Κ να ευρίσκεται επικεφαλής κόμματος του οποίου τα μέλη και οι οπαδοί υποστέλλουν, σχίζουν, και καίνε την Ελληνική σημαία, το σύμβολον του Έθνους;.

Μετά τιμής
Χρήστος Μιτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...