Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μνημονιακή γενοκτονία: 6.300.000 Έλληνες στα όρια της φτώχειας

Μνημονιακή γενοκτονία: 6.300.000 Έλληνες στα όρια της φτώχειας
Τα «κατορθώματα» των διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων, μ΄αυτήν βεβαίως του Σαμαρά να κατέχει τα πρωτεία, δεν έχουν πραγματικά κανένα όριο. Εδώ και 4,5 χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από την κατοχή του μνημονίου και το κυριότερο είναι πως πρόκειται για την μοναδική Χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία δεν διαθέτει το μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σύμφωνα με την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Η Έκθεση υπολογίζει τη φτώχεια με τη βοήθεια τριών δεικτών και εκτιμά πως 6,3 εκατ. Πολίτες είναι στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Συγκεκριμένα:

  • Ο πρώτος δείκτης αναφέρεται στη σχετική φτώχεια και μετρά το ποσοστό του πληθυσμού με εισόδημα χαμηλότερο από το 60% του διάμεσου ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος. Όταν το διάμεσο εισόδημα αυξάνεται ή μειώνεται, τότε και το όριο της φτώχειας αυξάνεται ή μειώνεται αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, το 2013 το όριο φτώχειας ήταν 432 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.
  • Ο δεύτερος δείκτης αναφέρεται στο σταθερό όριο σχετικής φτώχειας, δηλαδή στο ποσοστό του πληθυσμού που είχε το 2013 εισόδημα χαμηλότερο του 60% του διάμεσου ισοδύναμου εισοδήματος του 2009. Το σταθερό όριο φτώχειας για το 2013 ήταν 665 ευρώ για ένα άτομο και 1.397 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Με βάση την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών, 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας και 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρίσκεται στη χειρότερη θέση στην Ε.Ε. των «28» όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας. Η Ελλάδα επίσης συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται των Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, ενώ κατέχει την τέταρτη χειρότερη θέση ως προς το δείκτη χάσματος της φτώχειας μετά τις Ισπανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Όμως την τρομακτική δίνη στην οποία έχει περιπέσει η ελληνική κοινωνία περιγράφουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το β΄ τρίμηνο του 2014 το ποσοστό ανεργίας ήταν 26,6.  Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.280.101, ενώ πλήττει πλέον και τους αρχηγούς των νοικοκυριών, δηλαδή εργαζόμενους άνδρες στην παραγωγική ηλικία. Η ανεργία των νέων 15-24 ετών ανήλθε στο 52%, ενώ πολλά νοικοκυριά είναι χωρίς κανέναν εργαζόμενο αλλά και χωρίς πόρους. Παράλληλα υπήρξε δραματική μείωση των αποδοχών, ενώ ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του 2000.
Την ώρα που ο εντολοδόχος Σαμαράς δέχθηκε μια ακόμη ήττα από την Μέρκελ όλα τα στοιχεία και οι ενδείξεις δείχνουν την παταγώδη αποτυχία (και) της κυβέρνησης του. Ψεύδεται μιλώντας για «χαλάρωση», ενώ στην πραγματικότητα δίνει υποσχέσεις στους εντολείς του για συνέχιση επώδυνων μέτρων, ακόμα και χωρίς την ύπαρξη μνημονίου. Κινούμενη στη λογική της κινούμενης άμμου κάθε κίνηση της μνημονιακής συγκυβέρνησης οδηγεί την Χώρα ακόμη πιο βαθειά στον όλεθρο και την καταστροφή. Οι θυσίες του Ελληνικού Λαού, για τις οποίες τόσο υποκριτικά θρηνούν με κροκοδείλια δάκρυα οι ανάλγητοι και αναίσθητοι κυβερνώντες, όχι μόνο δεν έχουν κάποιο αντίκρισμα, αλλά προβλέπεται να μεγεθύνουν ακόμη  περισσότερο το πρόβλημα στο άμεσο μέλλον.
Η παραμονή στην εξουσία των ανεύθυνων, επικίνδυνων, εθνοπροδοτών και λαομίσητων υποτακτικών των διεθνών τοκογλύφων εγκυμονεί νέες επώδυνες περιπέτειες για την Πατρίδα και τον Λαό. Το μόνο, ίσως, που ξεπερνάει την εγκληματική τους δράση είναι το απύθμενο θράσος που τους διακατέχει. Έχοντας βυθίσει τον Τόπο στην σκλαβιά και την μιζέρια, ξεπουλώντας ό,τι έχει απομείνει από την δημόσια περιουσία, «κινεζοποιώντας» σε ασύλληπτο βαθμό τον Ελληνικό Λαό, δίχως αιδώ ψεύδονται ασύστολα μιλώντας για «ανάπτυξη», «τέλος του μνημονίου», «ανάκαμψη της οικονομίας», «νέες θέσεις εργασίας», «φως στην άκρη του τούνελ» και άλλες παρόμοιες αθλιότητες που με προθυμία τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» προβάλλουν, προκειμένου να θολώσουν τα νερά και να αποκρύψουν όσο μπορούν την οικτρή κατάσταση της Χώρας σ΄όλους τους τομείς.
Η όσο πιο τάχιστη διενέργεια εκλογών, με φυσικό επακόλουθο την πτώση του φονικού διδύμου Σαμαρά – Βενιζέλου και η ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η οποία θα αποτελεί τη νέα Αξιωματική Αντιπολίτευση στη νέα κατασκευασμένη συγκυβέρνηση, αποτελεί τον φάρο που οδηγεί σε μια κατεύθυνση μελλοντικής σωτηρίας του Έθνους των Ελλήνων.                   
Γιώργος Μάστορας


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stoicheia-sok-6.300.000-ellhnes-sta-oria-ths-ftwcheias#ixzz3EVXk5ilc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...