Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αδεξιότητα η πλήρης υποβάθμιση του Κυπριακού στον ΟΗΕ

Αδεξιότητα η πλήρης υποβάθμιση του Κυπριακού στον ΟΗΕΚατώτερος των περιστάσεων για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Ανανστασιάδης, από το βήμα του ΟΗΕ.
Φυσικά και δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο αφού είναι γνωστή η πολιτική που ακολουθεί, όσο και αν κάποιοι πίστευαν πως άλλαξε και πως επιτέλους θα σεβαστεί τον λαό που καταψήφισε το σχέδιο Ανάν, εκφράζοντας την αντίθεση του στην μη λειτουργική και επικίνδυνη λύση της Ομοσπονδίας.

Το μόνο που έπραξε ήταν να περάσει διεθνώς το μήνυμα ότι στην Κύπρο υπάρχει μια δικοινοτική διαφορά και μέσα από συμβιβασμούς θα πρέπει να υπάρξει μια λύση ομοσπονδίας. Έπραξε δηλαδή ότι χειρότερο, κατακρεουργώντας όλη την ιστορική αλήθεια και παράλληλα όλα τα δίκαια του λαού μας.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επαναλαμβάνοντας εαυτόν, ως το μόνο αντιομοσπονδιακό πολιτικό κόμμα, καταδικάζει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, που, για πολλοστή φορά υποβάθμισε τον εαυτό του σε Κοινοτάρχη και ζητεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αλλάξουν επιτέλους γραμμή πλεύσης στο Κυπριακό, σταματώντας να ακροβατούν.
Πρέπει άμεσα να απεμπλακούμε από τις συμφωνίες λύσης του Κυπριακού στην βάση ομοσπονδίας και στηριγμένοι στα πρώτα ψηφίσματα του ΟΗΕ, 541 και 550, να επανατοποθετήσουμε το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, καταγγέλλοντας την Τουρκία σε όλα τα διεθνή βήματα, για παράνομη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή, απαιτώντας το αυτονόητο. Απελευθέρωση και επιστροφή της γης των πατέρων μας, πίσω στους νόμιμους κατοίκους της.
Δεν τρέφουμε όμως αυταπάτες, αφού για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και να ορθώσουμε ανάστημα, χρειάζεται ηγεσία που θα καθοδηγείται από το Εθνικό συμφέρον και δεν θα δρα με την σκέψη πώς να γίνει αρεστή και το καλό παιδί στους ξένους, όπως γίνεται εώς και σήμερα. Μόνο μέσα από ένα Εθνικό Λαϊκό Κράτος μπορούμε να πετύχουμε μια σωστά δομημένη Εθνική πολιτική.
Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...