Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

"Bάση" παρακολουθήσεων και τηλεφωνικών υποκλοπών της CIA εντοπίστηκε στη Γλυφάδα


Η CIA είχε στήσει "βάση" παράνομων επικοινωνιών, παρακολουθήσεων και υποκλοπών στη Γλυφάδα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είχαν μπει στο στόχαστρο κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Πιθανότατα η υπόθεση να συνδέεται με το σκάνδαλο των υποκλοπών της περιόδου Κ. Καραμανλή, αλλά κανείς ακόμη δεν γνωρίζει μέχρι πότε λειτουργούσε.

Η συγκεκριμένη "βάση" είχε στηθεί σε κτίριο της Γλυφάδας το οποίο λειτουργούσε ως... γραφείο και φέρεται να ανακαλύφθηκε πριν από μερικές ημέρες, στις 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του 3ου ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε σειρά πληροφοριών που είχαν τεθεί υπόψη και της ΕΥΠ το 2009.
Ο κ. Φούκας έχει αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών στα τηλέφωνα πολιτικών, αξιωματικών και ιδιωτών την περίοδο 2004-2005. Ήδη έχει κληθεί να καταθέσει για αυτή την υπόθεση ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είχε οργανώσει το δίκτυο των 14 τηλεφώνων-«σκιών».
Ο συγκεκριμένος πράκτορας ενώ είχε διαβεβαιώσει ότι θα ερχόταν αμέσως στη χώρα μας από τις ΗΠΑ για να «δώσει εξηγήσεις», μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανισθεί. Και αυτό πιθανότατα το γνωρίζει η Ουάσιγκτον.
Ο ανώτατος δικαστικός διερευνά επίσης και την παράνομη δραστηριότητα στελεχών ξένων πρεσβειών και ιδιωτών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «το Βήμα», διερεύνησε εκ νέου, πληροφορίες που είχαν τεθεί υπόψη της ΕΥΠ και προ πενταετίας για παρουσία και κινήσεις ξένων πρακτόρων οι οποίες σχετίζονταν με παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην περιοχή της Γλυφάδας.
Εκείνες οι πληροφορίες είχαν θεωρηθεί αξιόπιστες αφού προέρχονταν από την ίδια «πηγή» που είχε αναφερθεί και σε έναν σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης από οργάνωση «αντάρτικου πόλης», πληροφορία η οποία φέρεται να επαληθεύθηκε σε μεγάλο τμήμα της. Η επίθεση αυτή αφορούσε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε τραπεζικό στόχο.
Αναφερόμενοι στη βάση της Γλυφάδας, ανώτατοι δικαστικοί μιλούν για μια σοβαρή εξέλιξη και συνδέουν με βεβαιότητα την εξέλιξη αυτή με τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές της περιόδου Καραμανλή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...