Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν ξεχνούμε την δολοφονία του Αντρέα Παντελίδη

Δεν ξεχνούμε την δολοφονία του Αντρέα Παντελίδη
Τη μνήμη του αδικοχαμένου αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Ανδρέα Παντελίδη, και της ηρωίδας μητέρας του Ελένης, η οποία απεβίωσε με τον καημό να δει να τιμωρούνται οι δολοφόνοι του γιου της, τίμησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).
Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια η δολοφονία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ θάφτηκε καλά στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μην έρθουν ποτέ στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία και οι ΔΗΘΕΝ άγνωστοι ένοχοι του εγκλήματος.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο εκ μέρους του «πατριωτικού» ΔΗΣΥ, ο Αντρέας Μιχαηλίδης, που πούλησε για πολλοστή φορά στους παρευρισκομένους πατριωτισμό, λέγοντας μάλιστα ότι ο Ανδρέας Παντελίδης ουδέποτε αποδέχτηκε ξενόφερτες λύσεις, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με το κόμμα του ιδίου, το οποίο πρωτοστατεί σε αυτόν τον τομέα.
Το πιο τραγικό όμως είναι πως επιμνημόσυνο λόγο και δέηση ανέλαβαν άτομα που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό κύκλο με άτομα εμπλεκόμενα στην ψυχρή δολοφονία του Ήρωα, αμαυρώνοντας την μνήμη του.
Με το πέρας του μνημοσύνου, τελέστηκε τρισάγιο στον ανδριάντα του Ήρωα που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Ζώνης. Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στεφάνι κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γεάδης Γεάδη.
Η οικογένεια του ήρωα υποδέχτηκε για ακόμα μία χρονιά με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την αντιπροσωπεία του κινήματος μας.
Είναι καιρός να αντιληφθούν κάποιοι ότι οι χώροι απότισης φόρου τιμής στους ήρωες δεν είναι σκηνή για να υποδύονται τους ρόλους τους και στην αυλαία του έργου να πέφτει το χειροκρότημα από τους αδαείς. Κάποιοι που σήμερα πουλάνε πατριωτισμό, θα έπρεπε να στέκονται με σκυμμένα κεφάλια μπροστά από τον ανδριάντα του ήρωα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...