Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ !!! ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ ΓΥΡΟ...!!!


Από τον πρώτο γύρο θα κέρδιζε τις εκλογές η Μαρίν Λεπέν είετ αντίπαλός της ήταν ο σημερινός σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είτε προερχόταν από τη Δεξιά σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Λε Φιγκαρό.

Στον δεύτερο γύρο, η πρόεδρος του εθνικιστικού FN θα μπορούσε επίσης να κερδίσει εάν αντίπαλός της ήταν ο Ολάντ, ο οποίος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αντιδημοτικότητας στη Γαλλία. Αντιθέτως, θα έχανε εάν έβρισκε απέναντί της κάποιον υποψήφιο της δεξιάς αντιπολίτευσης, είτε αυτός ήταν ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είτε ένας από τους πρώην πρωθυπουργούς Φρανσουά Φιγιόν ή Αλέν Ζιπέ.

Στο ερώτημα «Εάν ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών (του 2017) διεξαγόταν την επόμενη εβδομάδα, ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους θα ψηφίζατε;» το 30% επέλεξε τη Μαρίν Λεπέν και το 24% τον Αλέν Ζιπέ (του UMP). Ο Ολάντ συγκέντρωσε μόνο 16%, γεγονός που σημαίνει ότι θα αποκλειόταν από τον πρώτο γύρο.

Εάν υποψήφιος της δεξιάς ήταν ο Σαρκοζί, η Λεπέν θα διατηρούσε και πάλι το προβάδισμα αλλά με μικρότερη διαφορά, αφού θα συγκέντρωνε ποσοστό 28% έναντι 25% για τον πρώην πρόεδρο. Ο Ολάντ και σε αυτήν την περίπτωση λαμβάνει το 16% και αποκλείεται από τη συνέχεια.

Μόνο στην περίπτωση που το UMP κατέβαζε υποψήφιο τον Φιγιόν ο Ολάντ θα είχε κάποιες ελπίδες, αφού οι δυο τους θα έδιναν μάχη στήθος με στήθος για να περάσουν στον δεύτερο γύρο: συγκεντρώνουν και οι δύο 17%, πολύ μακριά όμως από τη Λεπέν που θα την ψήφιζε το 32% των Γάλλων.

Στον δεύτερο γύρο, εφόσον περνούσε ο Ολάντ, θα έχανε όποιον κι αν έβρισκε απέναντι του. Θα τον κέρδιζαν και οι τρεις υποψήφιοι της δεξιάς: ο Φιγιόν με 62% έναντι 38% του Ολάντ, ο Ζιπέ με ποσοστό 66% έναντι 34% και ο Σαρκοζί με 61% έναντι 39%. Ηττημένος θα έβγαινε και από μια αναμέτρηση με την Λεπέν, με ποσοστό 54% για την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου έναντι 46% για τον Σοσιαλιστή πρόεδρο.

Η Λεπέν δεν θα είχε καμία τύχη αν βρισκόταν αντιμέτωπη στον δεύτερο γύρο με κάποιον από τους υποψηφίους του UMP. Σε αυτήν την περίπτωση ο Φιγιόν θα αναδεικνυόταν πρόεδρος με ποσοστό 57%, ο Ζιπέ με 64% και ο Σαρκοζί με 60%.

Ο Ζιπέ και ο Φιγιόν έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματος για τις εκλογές του 2017 όμως ο Σαρκοζί ακόμη δεν έχει διευκρινίσει ποιες είναι οι προθέσεις του.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...