Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Άνοδος των Εθνικιστών στην Σουηδία !




Svensk röst i världen
Ρυθμιστής της πολιτικής σκηνής της Σουηδίας είναι πλέον το Εθνικιστικό κόμμα των «Σουηδών Δημοκρατών» έπειτα από τις εκλογές που έγιναν στην σκανδιναβική χώρα.
Οι εθνικιστές της Σουηδίας κατάφεραν να διπλασιάσουν τα ποσοστά τους φτάνοντας στο 12,9% από το 5,7% που είχαν το 2010.

Έχοντας εξασφαλίσει 49 έδρες το κόμμα του χαρισματικού Τζίμι Άκεσον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην Σουηδία παρόλο που ο σοσιαλδημοκράτης νικητής των εκλογών δήλωσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί τους.
Ο πρόεδρος των Εθνικιστών τόνισε τα εξής: « Αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αυτό θα είναι δύσκολο αν δεν είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν μαζί μας »
Με σκληρές θέσεις για το μεταναστευτικό πρόβλημα οι Σουηδοί εθνικιστές κατάφεραν να κερδίσουν τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αφού στην χώρα αναμένονται μόνο για φέτος περισσότεροι από 80.000 αιτητές ασύλου από την Συρία, την Ερυθραία, την Σομαλία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ τινάζοντας τα ήδη επιβαρυμένα κρατικά ταμεία.
Μία χώρα που αποτελούσε παράδειγμα για την κοινωνική πολιτική της έφτασε να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της μαζικής παρουσίας λαθρομεταναστών. Ήδη στην πόλη του Μάλμοε οι αλλοδαποί είναι περισσότεροι από τους ντόπιους κατοίκους.
Για αυτούς τους λόγους τόσο οι Σουηδοί όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες στρέφονται προς τα Εθνικιστικά Κινήματα των χωρών τους.

Μονόδρομο για τους Έλληνες της Κύπρου αποτελεί η στήριξη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, του μόνου Κινήματος που θα ξαναδώσει στους πολίτες την εθνική, οικονομική και κοινωνική αξιοπρέπεια που τους έχουν στερήσει τα διεφθαρμένα κόμματα του κατεστημένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...