Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

“Έλληνες Γιατροί”: Προς κατάρρευση το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Σε ιδιαίτερα δραματική κατάσταση έχει περιέλθει ένα από τα πιο κεντρικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο, ώστε υπάρχει κίνδυνος για απώλειες ανθρώπινων ζωών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και μέλη της νοσοκομειακής επιτροπής εμφανίζονται αδυναμίες και ελλείψεις σε όλους του τομείς λειτουργίας του νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα κύρια προβλήματα που εμφανίζει το νοσοκομείο είναι η ελλιπής στελέχωσή του. Πλέον μετατίθενται ή ακυρώνονται χειρουργεία λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων, ενώ η ορθοπαιδική κλινική λειτουργεί μετά βίας. Οι λιγοστοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να δουλεύουν υπεράριθμες ώρες και μάλιστα πολλοί εξ’ αυτών παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι εντοπίζονται απλήρωτες εφημερίες από το 2010, με το χρέος να ανέρχεται στα 400.000 ευρώ.
Πέρα όμως από το ανθρώπινο δυναμικό, οι ελλείψεις είναι παραπάνω από εμφανείς τόσο στο υγειονομικό υλικό, όσο και στον εξοπλισμό του Ιπποκράτειου. Πέρα από την έλλειψη αναλώσιμων υλικών, κάποια τμήματα του νοσοκομείου, όπως το ακτινολογικό και το γαστρεντερολογικό, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς λόγω απουσίας κατάλληλου εξοπλισμού, με αποτέλεσμα φυσικά οι ασθενείς να απευθύνονται στον πανάκριβο ιδιωτικό τομέα.
Φυσικά, η κατάσταση του νοσοκομείου αυτού, όσο εφιαλτική κι αν φαίνεται ,δεν αποτελεί εξαίρεση, παρά μόνο επιβεβαιώνει τον κανόνα. Το ΕΣΥ οδεύει προς την κατάρρευσή του, και το Υπουργείο Υγείας, με τις ενέργειες που εκτελεί, όχι μόνο αδιαφορεί αλλά επιταχύνει την καταστροφή του.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-pros-katarreush-to-ippokrateio-thessalonikhs#ixzz3DrQsRQYw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...